INICI

El nostre projecte neix arran d’un problema que hem detectat: els joves discapacitats d’entre 12 i 20 anys no se’ls faciliten eines i mitjans suficients per a poder endinsar-se al món de les tecnologies i la societat de la informació. És cert que existeixen programes dirigits per especialistes que ja estan destinats a cobrir aquesta problemàtica, com és el cas de “TIC i discapacitat” impulsat per El Punt TIC Òmnia de Blanes i l’Associació Aspronis. També hi ha altres plataformes digitals com “Compartir és construir, una escola de totes i per a totes”, proposat per Yolanda Roset Aligué, mestra d’Educació Especial.

El projecte que plantegem presentarà valor afegit en relació als ja instaurats i posats en pràctica: una inclusión més profunda a les xarxes socials. En cap cas considerem que els estudis mencionats conformin un mal mètode per a solucionar la problemàtica plantejada, però creiem que podem dotar-los d’una característica que els farà més efectius.

En aquest sentit, pretenem intervenir en el camp citat per aproximar les Tecnologies de la Informació i la Comunicació als joves discapacitats. El present projecte serà un programa especialitzat per a ser introduït als centres d’educació especial o esplais dedicats al lleure. El joves discapacitats podran entrar en contacte amb les noves tecnologies (en la mesura que els sigui possible) amb l’ajuda de l’equip organitzador i de joves d’escoles associades.

Leave a comment